Menu Close

Valgykla

Kelmės specialiosios mokyklos direktoriaus įsakymas dėl mokamo maitinimo mokyklos valgykloje

Kelmės specialiosios mokyklos 15 dienų perspektyviniai valgiaraščiai

Kelmės rajonos savivaldybės tarybos sprendimas dėl Kelmės specialiosios mokyklos bendrabutyje gyvenančių mokinių maitinimo dienos normų įkainių patvirtinimo

Darbuotojų maitinimo organizavimo Kelmės specialiojoje mokykloje tvarkos aprašas

Kelmės specialiosios mokyklos maitinimo organizavimo tvarkos aprašas

 

  • Mokiniai, gyvenantys mokyklos bendrabutyje, nemokamai maitinami penkis kartus per dieną (pusryčiai, priešpiečiai, pietūs, pavakariai ir vakarienė);
  • Nemokamą maitinimą gaunantys mokiniai gauna pietus, už kuriuos apmoka Socialinės paramos skyrius;
  • Mokinys, negyvenantis bendrabutyje, tėvams pateikus raštu prašymą mokyklos direktoriui, valgo pasirinktinai (priešpiečius, pietus, pavakarius) pagal kasdienį valgiaraštį. Tėvai pagal išrašytas sąskaitas-faktūras apmoka maitinimo išlaidas per 30 kalendorinių dienų.

Maisto technologės Raimondos Kaušienės funkcijos:

  1. Organizuoja ir prižiūri Kelmės specialiosios mokyklos vaikų maitinimą pagal Geros higienos praktikos taisykles maitinimo įstaigoms ir kitus galiojančius teisės aktus;
  2. sudaro vaikų maitinimo valgiaraščius ir atlieka jų derinimą teisės aktų nustatyta tvarka;
  3. rengia maisto gaminių receptūros ir gamybos technologijos aprašymų korteles;
  4. sudaro kasdieninį vaikų maitinimo valgiaraštį – reikalavimą (forma F-299), skelbia valgiaraščius bendrajame valgyklos stende;
  5. kontroliuoja maisto produktų kokybę, jų laikymo sąlygas, realizacijos terminus, maisto gamybos procesą virtuvėje;
  6. atlieka tiekiamų maisto produktų ir jų sandėliavimo kontrolę;
  7. skaičiuoja maisto davinio maistinę bei energetinę vertę;
  8. kontroliuoja, kaip užtikrinamos sąlygos vaikams pavalgyti prie švaraus stalo;
  9. koreguoja mitybos racioną pagal gydytojo nurodymus, sudaro individualius/pritaikytus vaikų maitinimo valgiaraščius;
  10. prižiūri ir užtikrina, kad virtuvėje, sandėlyje ir kituose maisto produktų laikymo vietose darbuotojai laikytųsi sanitarinių-higieninių reikalavimų. Nuolat tikrinta maisto paruošimo (virtuvės) higieninę būklę;
  11. kontroliuoja patiekalų išdavimą, higienos reikalavimų vykdymą;
  12. atlieka maisto tvarkymo vietos, gamybos proceso, patiekalų išdavimo atitikties visuomenės sveikatos priežiūros teisės aktams vertinimą;
  13. organizuoja nemokamą vaikų maitinimą;
  14. informuoja mokyklos administraciją apie nustatytas maisto gaminimo proceso neatitiktis bei teikia priemonių joms pašalinti siūlymus, vykdo pažeidimų pašalinimo kontrolę;
  15. neleidžia realizuoti nekokybiškus maisto produktus bei patiekalus;
  16. konsultuoja darbuotojus,    atsakingus    už    vaikų    maitinimą,     sveikos    mitybos organizavimo, sveikatos saugos klausimais;
  17. tvarko dokumentaciją ir teikti statistikos ir kitus privalomosios atskaitomybės duomenis Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka;
  18. pagal savo kompetenciją ir Kelmės specialiosios mokyklos reikalavimus imasi priemonių, kad iš tiekėjų nebūtų priimami teisės aktais nustatytų reikalavimų neatitinkantys maisto produktai, nerealizuojami nekokybiški produktai ir patiekalai, o darbuotojai, dirbantys su maisto produktais, laikytųsi higienos reikalavimų;
  19. teikia informaciją apie asmens ar jų grupės sveikatą Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka;
  20. vykdo kitus direktoriaus įsakymus ir nurodymus susijusius maisto organizavimu ir priežiūra.

Su dienos valgiaraščiu galite susipažinti valgyklos stende.

Skip to content